KAPALI ALAN TELSİZ SİSTEMLERİ
Kapalı Alan Telsiz Sistemleri; itfaiye, kollu kuvvetler, kurtarma hizmetleri, kamu hizmetleri kurumları için operasyonel ve taktik nedenlerle belirli binalarda ve diğer fiziksel yapılarda yeterli telsiz kapsama alanına sahip olmanızı sağlar. Özellikle çok sayıda insanı tehdit edebilecek, büyük hasara neden olabilecek veya düzeni, güvenliği sağlamak için düzenli veya sürekli güvenlik mevcudiyeti gerektiren, büyük bir yangın veya patlama riski taşıyan yapılar için daha çok daha geçerlidir. Ayrıca havaalanları, alışveriş merkezleri, stadyumlar ve üniversite kampüsleri gibi büyük, çok binalı komplekslerde kapsamlı kapsama sağlamak zor olabilir. Tüneller, bodrumlar ve yeraltı otoparkları boyunca radyo sinyallerinin dağıtımında zorluklarla karşılaşılabilir.
Kapsama kalitesi, binaların inşasına, yapı malzemesine, çevreye ve en yakın baz istasyonuna olan mesafeye bağlı olarak radyo sinyalleri engellenir veya azalır. Kapsama, kapalı alanda radyo iletişimine izin vermeyecek kadar zayıfsa, iç mekan radyo kapsama alanı sağlamak için ek radyo teknolojileri kullanmak gerekmektedir.
Ayrıca binalarda ve fiziksel yapılarda çeşitli nedenlerle (yangın, güvenlik vb. durumlarda) ilgili kamu kurumlarının görevlerini icra edebilmelerini için bu yapılarda radyo kapsama alanı sağlamak, yapıların sahiplerinin veya işletmecilerinin sorumluluğundadır.
Çeşitli yönetmelikler, bina veya fiziksel yapının sahiplerinin veya kullanıcılarının kurum içi RF sistemi kurmasını gerektirir. Örneğin, bazı binalar (spor stadyumları, halka hizmet yapıları, alışveriş merkezleri vb.) inşaat ruhsatı alabilmek için özel yangından korunma gerekliliklerine tabi tutulur. Bu gereksinimler itfaiyecilerin, polislerin ve arama kurtarmacılar gibi kamu güvenliği hizmeti sağlayanların teşkilatların bina içinde iletişim kurmasını sağlayan bir kurum içi kapsama sistemi kurmayı ve sürdürmeyi de içerir. Yetersiz iç mekan kapsama alanından kaynaklanan kesintilerin üstesinden gelmeye yardımcı olacak birden çok çözüm bulunmaktadır. Profesyonel analiz ile ihtiyaçlar belirlenerek indoor kapsama çalışmaları profesyonel olarak yapılabilmektedir.
Kapsama kalitesi, binaların inşasına, yapı malzemesine, çevreye ve en yakın baz istasyonuna olan mesafeye bağlı olarak radyo sinyalleri engellenir veya azalır. Kapsama, kapalı alanda radyo iletişimine izin vermeyecek kadar zayıfsa, iç mekan radyo kapsama alanı sağlamak için ek radyo teknolojileri kullanmak gerekmektedir.
Ayrıca binalarda ve fiziksel yapılarda çeşitli nedenlerle (yangın, güvenlik vb. durumlarda) ilgili kamu kurumlarının görevlerini icra edebilmelerini için bu yapılarda radyo kapsama alanı sağlamak, yapıların sahiplerinin veya işletmecilerinin sorumluluğundadır. Çeşitli yönetmelikler, bina veya fiziksel yapının sahiplerinin veya kullanıcılarının kurum içi RF sistemi kurmasını gerektirir. Örneğin, bazı binalar (spor stadyumları, halka hizmet yapıları, alışveriş merkezleri vb.) inşaat ruhsatı alabilmek için özel yangından korunma gerekliliklerine tabi tutulur. Bu gereksinimler itfaiyecilerin, polislerin ve arama kurtarmacılar gibi kamu güvenliği hizmeti sağlayanların teşkilatların bina içinde iletişim kurmasını sağlayan bir kurum içi kapsama sistemi kurmayı ve sürdürmeyi de içerir. Yetersiz iç mekan kapsama alanından kaynaklanan kesintilerin üstesinden gelmeye yardımcı olacak birden çok çözüm bulunmaktadır. Profesyonel analiz ile ihtiyaçlar belirlenerek indoor kapsama çalışmaları profesyonel olarak yapılabilmektedir.