IOT Çözümleri

Nesnelerin interneti ya da İngilizce Internet of Things’ in kısaltması olarak yaygın şekilde kullanılan hâli ile IoT, internet üzerinden diğer cihazlar ve sistemlerle veri alışverişi yapmak amacıyla sensörler, yazılımlar ve diğer teknolojilerle gömülü olan fiziksel nesnelerin ağını tanımlar. Bu cihazlar, sıradan ev eşyalarından karmaşık endüstriyel araçlara kadar çeşitlilik gösterir. Bugün 7 milyardan fazla bağlantılı IoT cihazıyla uzmanlar, bu sayının 2025’te 22 milyara çıkmasını bekliyor.

Son birkaç yılda IoT, son yüzyılın en önemli teknolojilerinden biri haline geldi. Artık günlük nesneleri (mutfak aletleri, arabalar, termostatlar, bebek monitörleri) gömülü cihazlar aracılığıyla internete bağlayabildiğimize göre, insanlar, süreçler ve nesneler arasında sorunsuz iletişim mümkün kılınıyor.

Düşük maliyetli bilgi işlem, bulut, büyük veri, analitik ve mobil teknolojiler sayesinde, fiziksel şeyler minimum insan müdahalesi ile veri paylaşabilmektedir. Bu hiper bağlantılı dünyada, dijital sistemler bağlantılı şeyler arasındaki her etkileşimi kaydedebilir, izleyebilir ve ayarlayabilir.